Вратите в наши дни

Интересни статии на тема врати, които може да са ви полезни.

Врати в европейски дух

Ако до края на миналия век предложенията на пазара се свеждаха само до производство от страната, а вноса от Русия беше лукс, то днес многообразието на европейския пазар ни залива от всяка гледна точка. Това се забелязва във всеки един детайл на промишленост, а в обзавеждане на дома силно се усеща и при избора на врати.

Естетика, качество и множество функционални характеристики гарантират днешните предложения за врати идващи от Европа. Сред тях могат да се видят варианти на различни по дизайн, стил, материали и изработки. Всичко това осигурява не само защита на дома, офиса, магазина, но и създава перфектното визуално удоволствие, подправено от голяма доза личен комфорт.

В търсене на красиви и качествени врати, българина днес може да избира измежду масив и ефективни модели от врати. Сред не по-малко предпочитаните материали за изработка, както на вътрешни, така и на външни врати се нареждат тези от естествени фурнири, дърво, стъкло, пластмаса, метал, MDF, както и някои екзотични материали, използвани за довършителни работи.

И както сами се убеждаваме, колкото по-мащабен е пазара и изобилства от предложения, толкова и избора се затруднява многократно.

Въпреки това има известни характеристики, по които може да се ръководим в избора на врати за дома, а те се базират на следните критерии:

На първо място в избора на интериорни, входни, блиндирани врати се оказва качеството. Отминаха годините, в които българина следеше за стоките единствено по цената. И оправдано. Инвестицията във входна врата или цялостна подмяна на интериорни врати е дългогодишна, затова трябва да се заложи не само на естетика, но и на устойчивост;

На второ място нека поставим дизайна на врати. Сред разнообразните европейски предложения с голяма сила изпъкват моделите, които залагат на великолепие в дизайнерски врати. Към тях се отнасят традиционни врати от масив с фина дърворезба, следвани от не по-малко предпочитаните врати с необичайни художествени решения. За всички тях елегантността и финеса действат с удивителна сила върху потребителя.