Вратите в наши дни

Интересни статии на тема врати, които може да са ви полезни.

Ламинатни врати

Кои са ламинираните интериорни врати и какво можем да избираме на пазара днес ще представим накратко в идната тема.

Ламинатни интериорни врати се използват за конкретен тип покритие врати и каси на врати, те обаче не са критерии за качеството на продукта. Сходни термини се използват за описване на различни продукти, а това означава, че името Ламинат, не може да се използва за индикатор на качество нито за техническите спецификации на продуктите. За избора на добри врати е нужно и малко прочуване на пазара, време за намирането на здрави и качествени врати.

Покритието за интериорни врати, познато още като ламинат, стои в основата за използвани врати днес, известни още като прости и евтини продукти. Смята се, че този тип врати не са много издръжливи, но са значително по-евтини и практически отговарят на критериите на много клиенти, а именно заради функционалното им предназначение.

Предимства на ламинирани врати са атрактивни и евтини цени, подходящи са главно за места, където не се използва вода, лесни са за почистване и поддръжка и подхождат на паркет и килим.

Сред недостатъци на ламинирани врати се нареждат - деликатността и лекотата в увреждането, в резултат от удари и драскотини и вода.

Ламинирани вътрешни врати са най-срещан избор в масовите продажби, поради възможността им за пълна автоматизация и високи нива на прецизност. Този вид врати са изработени от качествени материали и имат стабилна устойчивост срещу надраскване, вода и ерозията.

Ламинирани вътрешни врати могат да се намерят и в много високи нива на качество, в зависимост от фирмата производител и материалите, с които са направени. Наред с предимствата си този тип врати могат да запълни пространство в интериорните врати, което ги прави по-леки и издръжливи. Някои от тях дори предоставят възможност за акустична и топлинна изолация, не губи формата при високи температури и възпрепятстват огъня. Издръжливостта им на температурни промени, дава усещане за масивна врата.